ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΖΑΚΡΟΥ


Κρητική κουζίνα TAVERNAS AKROGIALI    είναι η παραδοσιακή κουζίνας της Μεσογείου στο νησί της Κρήτης.

 Ο πυρήνας της διατροφής αυτής αποτελείται κυρίως από φυτικές πηγές, ενώ τα ζωικής προέλευσης προϊόντα έχουν πιο περιορισμένη χρήση.
Επιλέξτε το σωστό μέρος για τη διαμονή σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας
Κινητό: +30 6974 656617
Τηλέφωνο  +30 28430 26893
 http://www.kato-zakros.gr/_en/contact.php
Η διαμονή σας θα μυρίζει θάλασσα!.
ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ


Η Κρητική διατροφή της ΖΑΚΡΟΥ  σέβεται την εποχικότητα των προϊόντων και του τοπικού τους χαρακτήρα. Στην ΖΑΚΡΟ  η κατανάλωση ελαιόλαδου, όσπριων, φρούτων και πατάτας είναι υψηλότερη από ότι στις άλλες μεσογειακές χώρες ενώ μικρότερη είναι η κατανάλωση κρέατος, ψαριών και δημητριακών.


Μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο αρκετές μελέτες έχουν διαξευχθεί για αξιολογηθεί η επίδραση της Κρητικής διατροφής στην υγεία του ανθρώπου, καθότι ο μέσος όρος ζωής στην Κρήτη εντυπωσίασε τους ερευνητές.


Η ευεργετική επίδραση της Κρητικής διατροφής στην ανθρώπινη υγεία αποδόθηκε στο υψηλό περιεχόμενο μονοακόρεστων λιπαρών που προέρχονται από την καθημερινή χρήση της εξαιρετικής ποιότητας του τοπικού ελαιόλαδου, καθώς και στην μικρή κατανάλωση κόκκινου κρέατος (κορεσμένα λιπαρά).


Σήμερα η συγκεκριμένη διατροφή αναγνωρίζεται ότι προσφέρει δυνατότητες εξέλιξης και ευρύτερης χρήσης ώστε να φέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία.




«Αρχικά, η προστατευτική επίδραση της κρητικής κουζίνας για την ανθρώπινη υγεία αποδόθηκε στην υψηλή του σε μονοακόρεστα λιπαρά περιεχόμενο, λόγω της καθημερινής χρήσης του ελαιολάδου, καθώς και σε χαμηλά κορεσμένα λιπαρά , που οφείλεται στη χαμηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος. 



Σήμερα αναγνωρίζεται ότι το συγκεκριμένο διατροφικό σχήμα διαθέτει σημαντικές πρόσθετες δυνατότητες, παρέχοντας τα απαραίτητα μικρο-συστατικών (π.χ. βιταμίνες και ανόργανα άλατα ), που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα , φυτικές ίνες , αντιοξειδωτικά και διάφορα φυτοχημικά , τα οποία έχουν σημαντική επιρροή σε αρκετές λειτουργίες του σώματος, και μια ευεργετική επίδραση στην υγεία.»